Onderwijs fotograaf op mbo-niveau

Bij je aanmelding of na het afronden van de cursus basis en oriëntatie wordt je huidige niveau bepaald. Voor studenten op mbo-niveau ligt de nadruk op de techniek. Voor studenten op hbo-niveau ligt de nadruk op het ontwikkelen van een persoonlijke beeldtaal. Wel zullen met regelmaat studenten uit mbo- en hbo-groepen samen optrekken.

De opleiding duurt gemiddeld vier jaar en kan in deeltijd of voltijd gevolgd worden. Een jaar omvat twee modules. Elke module bestaat uit 15 wekelijkse lessen (2,5 uur) en een beoordeling. Alle lessen worden gegeven door professionele fotografen, vormgevers of beeldend kunstenaars. Je kunt pas met een volgende module beginnen als je de voorgaande met goed gevolg hebt afgelegd.

Fase 1

Brede basis op technisch-inhoudelijk en conceptueel gebied.

Module 1 en 2 – Het ontdekken

Module 3 en 4 – Het onderzoeken

Fase 2

Verdieping van de technische en inhoudelijke vaardigheden om te komen tot een eigen identiteit in de door jou gekozen fotografische richting.

Module 5 en 6 – Het beheersen

Module 7 en 8 – Het bevestigen

Alle opdrachten en oefeningen tijdens de opleiding zijn praktijkgericht. Je leert klantgericht te denken en te werken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de bedrijfsmatige kant van jouw beoogde beroepspraktijk, zoals het maken van offertes en het bijhouden van een boekhouding. De opleiding is erop gericht dat je jezelf staande kunt houden in dit vak. Een stage is bij deze richting onderdeel van je studie.

Henny B. Stern

Henny B. Stern