Cursus basis en oriëntatie

Tevens startmodule voor de opleiding op mbo- en hbo-niveau. 

De cursus is bedoeld voor de serieuze beginnende fotograaf met al enige ervaring - en met het gevoel dat het nóg beter moet kunnen. Beter - niet alleen technisch, maar ook persoonlijker en veelzeggender: foto’s met een eigen herkenbaar handschrift. Foto’s die alleen jij kunt maken.

De cursus biedt een introductie in de technische kneepjes van het vak – én in hoe ze gebruikt kunnen worden om je bedoelingen over te brengen op anderen. Met andere woorden: in deze lessen leer je niet alleen de fototechniek (beter) kennen maar ook met nieuwe ogen te kijken naar je eigen en andermans foto’s, door te praten over zowel de formele als de inhoudelijke aspecten van foto’s.

Inhoud

Op basis van de theorie wordt gewerkt aan praktische opdrachten. De resultaten vormen de basis voor gesprekken over foto's: over het kijken naar beeld en hoe beeldaspecten (sluitertijd, diafragma, compositie, etc.) en beeldelementen (onderdelen van het onderwerp: model, achtergrond, boom, etc.) de betekenis en interpretatie van het beeld beïnvloeden. De lessen bestaan uit theorie en praktijk. Rode draad wordt gevormd door praktische opdrachten. Er is ruimte tijdens de lessen voor oefening en persoonlijke aandacht. De cursus omvat negen lessen plus een eindbespreking.

Vereisten

Een eigen digitale camera (elk type camera is bruikbaar: compactcamera, spiegelreflex, mirrorless) en bij voorkeur een eigen printer.

 

Docent: Renze Dijkema (www.renzedijkema.nl)
Aantal lessen: 10
Duur lessen: 2,5 uur
Data/tijdstip: op aanvraag
Info: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kosten: € 400 (incl. 21% btw)

 

Cursus vervolg basis en oriëntatie (gevorderden)

 

De Cursus Gevorderden is een vervolg op de Cursus Basis en Oriëntatie en bedoeld voor de serieuze beginnende fotograaf die zich verder wil ontwikkelen maar voor wie de beroepsopleiding nog een stap te ver is.
Je beheerst de basistechniek van de fotografie en kunt een foto printklaar maken in Photoshop, maar je wilt je techniek uitbreiden en verdiepen, veel oefenen en goede feedback ontvangen.
De cursus biedt een verdere uitbreiding in de technische kneepjes van het vak – én in hoe ze gebruikt kunnen worden om je bedoelingen over te brengen op anderen. Met andere woorden: in deze lessen leer je niet alleen de fototechniek (beter) kennen maar ook met nieuwe ogen te kijken naar je eigen en andermans foto’s, door te praten over zowel de formele als de inhoudelijke aspecten van foto’s.

INHOUD


Op basis van de theorie wordt gewerkt aan praktische opdrachten. De resultaten vormen de basis voor gesprekken over foto's: over het kijken naar beeld en hoe beeldaspecten (sluitertijd, diafragma, compositie, etc.) en beeldelementen (onderdelen van het onderwerp: model, achtergrond, boom, etc.) de betekenis en interpretatie van het beeld beïnvloeden. De lessen bestaan uit theorie en praktijk, waarbij de nadruk ligt op de praktijk. De rode draad wordt gevormd door tien praktische opdrachten. De basistechniek wordt herhaald en uitgebreid met o.a. (invul)flitsen, contrastbeheersing, studiofotografie en presentatietechnieken. Tijdens de lessen pas je de opgedane techniek toe in o.a. de genres landschap, nachtfotografie, portret en macrofotografie. De cursus omvat negen lessen plus een eindbespreking.

VEREISTEN

Een eigen digitale camera (elk type camera is bruikbaar: compactcamera, spiegelreflex, mirrorless) en bij voorkeur een eigen printer.

Docent: Renze Dijkema (www.renzedijkema.nl)
Aantal lessen: 10
Duur lessen: 2 uur
Data/tijdstip: op aanvraag
Info: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kosten: € 400 (incl. 21% btw)

Renze Dijkema

Renze Dijkema