cursus HAAL MEER UIT JE IPHONE

Handig, zo’n iPhone. Ook als camera. Snapshots van vrienden en familie, vakantiefoto’s, selfies – een druk op de knop, en klaar.
Maar hoe vaak komt het niet voor dat je teleurgesteld bent over je eigen mobiele fotoresultaten? Op de verkeerde plek scherp, te donker of te licht, te rommelig.
Wil je daar wat aan veranderen, dan biedt deze cursus uitkomst.

INHOUD

In 4 lessen leer je de ins en outs van je iPhone-camera kennen, en krijg je aanwijzingen hoe in een handomdraai betere foto’s te maken.
De cursus biedt een combinatie van techniek- en praktijkonderricht. Daarnaast wordt aandacht besteedt aan enkele fundamenten van het fotografisch beeld, zoals
onderwerp, compositie, standpunt en afstand.

Een cursus voor iedereen. Dus ook voor jongeren die meer willen dan kiekjes maken en ook voor ouderen die hun camera willen leren gebruiken.

De Fotolocatie streeft naar evenwichtige groepssamenstelling.

VEREISTEN

Je bent 16 jaar of ouder en hebt een eigen iPhone

Aantal lessen: 4
Duur lessen: 2 uur
Data/tijdstip: op aanvraag/ in onderling overleg
Informatie / aanmelden: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kosten: € 160 (incl. 21% btw)

➤➤ Let op: voor lager- en voortgezet onderwijs biedt De Fotolocatie aangepaste cursussen en workshops op maat, die naar wens kunnen worden ingepast in bijvoorbeeld lesprogramma's kunst- en cultuureducatie.

 

cursus FILMEN MET JE IPHONE

Een cursus voor de gevorderde fotograaf die niet enkel 'losse' foto’s wil maken, maar zijn foto’s ook op audiovisuele wijze in een (filmisch) verhaal wil vormgeven - een ‘visueel logische‘ beeldsequentie van op elkaar aansluitende fotografische beelden.
Aan bod komen onder meer: concept, verhaallijn, storyboard, muziekkeuze, sounddesign, AV-productie.
De cursus omvat negen lessen en een eindbespreking.

INHOUD

De lessen beginnen met enige theorie, die je met je eigen camera en laptop aan de hand van opdrachten in praktijk gaat brengen. Er is ruimte in de lessen voor oefening en persoonlijke aandacht. Uiteraard komt ook het werk van je mede-cursisten aan bod: de bespreking daarvan leert je ook iets over je eigen werk. Het oefenmateriaal bestaat uit je eigen foto's.

VEREISTEN

Een digitale camera, eigen laptop/pc met voldoende geheugen voor Photoshop. Voor productie- en presentatiesoftware wordt gezorgd.

Docenten: Frank van Oosterhout
Aantal lessen: 4
Duur lessen: 2 uur
Data/tijdstip: op aanvraag/ in onderling overleg
Informatie / aanmelden: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Kosten: € 160 (incl. 21% btw)

Renze Dijkema

Renze Dijkema