Team

De Fotolocatie Groningen bestaat uit een collectief van professionele beeldmakers, allen met ervaring in het onderwijs.

Algehele leiding en coördinatie

Anthon Meijssen - 06 44 07 21 09 - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Even Voorstellen

 

Anthon Meijssen is beeldend kunstenaar en docent beeldontwikkeling. Hij volgde opleidingen aan kunstacademies in Den Haag en Berlijn, en doceerde aan de faculteiten Fotografie en Beeldende Kunst van de KABK in Den Haag het vak beeldontwikkeling, dat hij omschrijft als "een wonderlijk samengaan van kunstgeschiedenis, psychologie en neurologie". Centrale vraag in zijn lessen: hoe kan de techniek van de fotografie ten dienste worden gesteld van de inhoud van de foto.

www.anthonmeijssen.nl

 

Corine Hörmann is in 1998 afgestudeerd aan ABK Minerva in Groningen en werkt sindsdien als autonoom fotograaf. Haar foto's maakt ze met een zelfgebouwde pinhole-camera, een lichtdicht doosje met slechts een minuscuul gaatje dat ze met name gebruikt om desolate landschappen mee vast te leggen. Haar foto's worden geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zij geeft les aan beginnende studenten van de opleiding.

www.corinehormann.nl

 

Frank van Oosterhout is naast HBO-docent Beeld & Geluid, werkzaam als audiovisueel-vormgever /producent onder de naam FullFrame. Opdrachtgevers zijn onder meer Stichting Audiovisuele Middelen-VPRO, Informatiecentrum Brabantse Biesbosch en Hasselblad Nederland. Als docent audiovisuele vormgeving geeft hij aan de FotoLocatie onderricht in foto-filmen: het vertellen van verhalen middels een combinatie van foto's, filmfragmenten, geluid en gesproken woord.

 

Gerard Kingma is een veelzijdig fotograaf. Als bedrijfsfotograaf verzorgt hij jaarverslagen, websites, brochures, reclamedrukwerk en beurspresentaties. Als landschapsfotograaf richt hij zich op het Groninger landschap. Hij is een gedreven docent die beginners en gevorderden laat zien hoe je het beste uit jezelf en je camera kunt halen en je foto's meer zeggingskracht kunt geven. Zijn motto: "Denk helder, blijf schrapen, weet waar je foto over gaat."

www.kingma.nu

 

Ingrid van der Spoel heeft een voorliefde voor de natuur in al haar verschijningsvormen. Haar achtergrond als bioloog speelt hierin zeker een rol. Ze geeft workshops in de natuur, en hecht als docent groot belang aan het idee achter het vastgelegde natuurbeeld. Het streven is een geheel eigen interpretatie van het onderwerp waardoor een onderscheidende foto met meer zeggingskracht ontstaat.

www.artemisia-photography.nl

 

Jenne Hoekstra studeerde in 2006 af aan de ABK Minerva en is sindsdien werkzaam als grafisch docent, fotograaf en beeldend kunstenaar. Naast zijn werk als fotograaf maakt hij monumentale kunst in de openbare ruimte en geeft aan diverse instellingen les in het gebruik van Lightroom, Photoshop, Illustrator en InDesign. Aan de Fotolocatie doceert hij beeldbewerking en fotografie aan beginners en gevorderden.

www.jennehoekstra.com

 

Marieke Kijk in de Vegte werkt als allround fotograaf zowel aan eigen projecten als voor opdrachtgevers, waaronder Greenchoice, VNN, de Gemeente Groningen en het tijdschrift Noorderbreedte. In 2013 verscheen haar eerste fotoboek, 'Randverschijningen, het leven op de stadsrand', een samenwerkingsproject met Sabina Theijs. Als docent begeleidt ze eerstejaars in het proces van idee tot uitgewerkte en toepasbare serie.

www.mariekekijkt.nl

 

Renze Dijkema bewandelt als (macro)fotograaf een bijzonder pad. Hij verzamelt alledaagse voorwerpen en straatafval, en maakt met behulp van deze gevonden voorwerpen stillevens die ogen als landschapsfoto's; vervreemdend, sprookjesachtig en desolaat. Landschappen die hij overigens niet alleen fotografeert maar ook schildert. Aan de Fotolocatie verzorgt hij zowel lessen in basistechniek als de begeleiding van studenten in het eindexamenjaar.

www.renzedijkema.nl

 

Sabina Theijs werkt als documentair fotograaf voornamelijk aan langlopende fotoprojecten die resulteren in fotoboeken en exposities. Zij geeft tevens lezingen en is jurylid geweest bij o.a. de Post Middendorp Opdracht. Daarnaast werkt zij als docent en mentor bij o.a. de Fotoacademie, Academie Minerva en De Fotolocatie. Haar specialisatie is het begeleiden van studenten bij de inhoudelijke uitwerking van hun fotoseries.

www.sabinatheijs.com

 

Saceli Koopmans is op uiteenlopende wijze actief op het terrein van de portret- en modefotografie. Ze is niet alleen fotograaf maar houdt zich ook bezig met visagie en de styling van photoshoots. Daarnaast runt ze een kledingverhuurbedrijf waar fotografen en stylisten de materialen kunnen vinden voor hun shoots. Op de Fotolocatie is ze naast mentor ook werkzaam als docent visagie.

www.saceli.nl

 

Ton Aartsen maakt gebruik van een breed scala aan fotografische en schilderkundige technieken (gom-print, pin-hole, Photoshop, inkt, verf) om zijn verwondering en bewondering te verbeelden. "De kern van mijn werk ligt in de emotie. Het zoeken is altijd naar de vorm om die ervaring te verbeelden." Hij is actief als mentor, portfoliobegeleider en geeft cursussen en workshops gemengde technieken voor beginners en gevorderden.

www.tonaartsenfotografie.nl

 

En zo zien we er uit

Anthon Meijssen2
Anthon Meijssen
 
 
Corinne Hormann2
Corine Hörmann
 
Frank van Oosterhout2
Frank van Oosterhout
Gerard Kingma2
Gerard Kingma
 
 
Henny-Berno-Stern
Henny Berno Stern
 
Ingrid van der Spoel2
Ingrid van der Spoel
 
Jenne Hoekstra2
Jenne Hoekstra
 
 
Marieke Kijk In De Vegte2
Marieke Kijk in de Vegte
 
Renze Dijkema2
Renze Dijkema
Sabina Theijs2
Sabina Theijs
Saceli-Koopmans
Saceli Koopmans
Ton Aartsen2
Ton Aartsen

 

Jenne Hoekstra

Jenne Hoekstra