Fotografie opleiding

De deeltijd fotografieopleiding van De Fotolocatie duurt twee jaar. De opleiding bestaat uit zes modules van elk tien lessen.

Tijdens de opleiding word je stap voor stap begeleid om jouw persoonlijke beeldtaal te ontwikkelen. Daarbij beginnen we bij wat jij interessant vindt, wat je al goed kan en welke leerdoelen jij zelf in gedachten hebt. Vervolgens voer je technische, inhoudelijke en creatieve opdrachten uit. Op die manier creëer je een portfolio waarmee jij je onderscheidt van andere fotografen.

De lessen worden verzorgd door professioneel fotografen met jarenlange ervaring in het fotografieonderwijs. De hoofddocent fungeert ook als coach die met je spart en meedenkt, ideeën aandraagt, kritisch kijkt en advies geeft. Interactie is belangrijk tijdens de lessen. Niet alleen tussen docent en student, maar ook tussen de studenten onderling. Vandaar dat wij met kleine groepen werken.

Er wordt veel aandacht besteed aan verdieping van je werk door het leren maken van een concept. Daarbij worden o.a. de volgende vragen beantwoord: hoe zet je fotografische technieken in om iets te communiceren in beeld? Hoe ontwikkel je een persoonlijk, herkenbaar visueel handschrift? En hoe krijg je opdrachten die passen bij jouw eigen stijl en aanpak?

© Marieke Kijk in de Vegte en Sabina Theijs
© Marieke Kijk in de Vegte en Sabina Theijs