Praktische info

De Fotolocatie Groningen is een particuliere opleiding, opgericht in 2014. Onze docenten zijn professionele fotografen met uitgebreide onderwijservaring, een lesbevoegheid en/of een CRKBO registratie. Je krijgt les van een hoofddocent en elke module minstens één praktijkles van een praktijkdocent.

Startniveau

Om de opleiding te kunnen volgen is kennis van je eigen camera vereist; je weet wat diafragma, sluitertijd en lichtgevoeligheid is en past die kennis toe tijdens het fotograferen. Je bent in bezit van een eigen digitale camera (compact-, spiegelreflex- of systeemcamera) waarop je handmatig de belichting en witbalans kunt instellen. 

Studielast

De opleiding duurt 2 jaar en bestaat uit 6 modules van elk 10 lessen. Ons schooljaar bestaat uit 30 lesweken; met telkens een module van september t/m november, van januari t/m maart en van april t/m juni. Elke week volg je een les van 2 à 2,5 uur en daarnaast is er een studiebelasting van gemiddeld 4-6 uur per week voor het zelfstandig uitvoeren van de opdracht. Naarmate de opleiding vordert en de projecten uitgebreider worden, neemt de gemiddelde studiebelasting toe tot 8-10 uur per week. Fotobesprekingen vinden plaats tijdens de les.

Locatie

Lessen van de hoofddocent vinden plaats in The Rock, Atoomweg 6-B in Groningen. Praktijklessen van de gastdocenten vinden zoveel mogelijk plaats binnen een straal van 10 km van Groningen. Opdrachten voer je thuis uit of op locatie. 

Lesgeld

Elke module van tien lessen kost € 595,-. De gehele tweejarige opleiding, bestaande uit 6 modules, kost € 3650,- en wordt per module gefactureerd. Voor de afsluiting van de opleiding, bestaande uit portfoliogesprekken met professionals, de certificaatuitreiking en een borrel met genodigden geldt een eigen bijdrage van € 80,-. Deze tarieven gelden voor schooljaar 2022-2023.

Start

Je kunt je nu aanmelden voor de groep die start in september 2023. We hebben elk jaar ook een januaristart. Groepen die in september starten volgen de lessen gedurende de opleiding op vrijdag. De lessen van de groepen die in januari starten worden op donderdag ingeroosterd.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Marieke Kijk in de Vegte en Sabina Theijs
© Marieke Kijk in de Vegte en Sabina Theijs