Praktische info

De Fotolocatie Groningen is een jonge particuliere opleiding, opgericht in 2014. De opleiding kan in deeltijd gevolgd worden. Weet je niet zeker of een opleiding bij jou (of in jouw agenda) past? Geef je dan eerst op voor de Basis en Oriëntatie (de eerste tien lessen van de opleiding) en kijk eens of het je bevalt. 

Studielast

De opleiding bestaat uit 6 modules van elk 10 lessen. Ons schooljaar bestaat uit 30 lesweken; met telkens een module van september t/m november, van januari t/m maart en van april t/m juni. Elke week volg je een les van 2 à 2,5 uur en daarnaast is er een studiebelasting van gemiddeld 4-6 uur per week voor het zelfstandig uitvoeren van de opdracht. Naarmate de opleiding vordert en de projecten uitgebreider worden, neemt de gemiddelde studiebelasting toe tot 8-10 uur per week. Fotobesprekingen vinden plaats tijdens de les.

Locatie

Lessen van de hoofddocent vinden plaats in The Rock, Atoomweg 6-B in Groningen. Praktijklessen van de gastdocenten vinden zoveel mogelijk plaats binnen een straal van 5 km van Groningen. Opdrachten voer je thuis uit of op locatie. 

Lesgeld

Elke module van tien lessen kost € 595,-. De gehele tweejarige opleiding, bestaande uit 6 modules, kost € 3650,- en wordt per module gefactureerd. Voor de afsluiting van de opleiding, bestaande uit portfoliogesprekken met professionals, de certificaatuitreiking en een borrel met genodigden geldt een eigen bijdrage van € 80,-. Deze tarieven gelden voor schooljaar 2022-2023.

Start

De eerstvolgende Basis en Oriëntatie (module 1) start in september 2022. De lessen zullen wekelijks op vrijdagmiddag plaatsvinden. 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© Marieke Kijk in de Vegte en Sabina Theijs
© Marieke Kijk in de Vegte en Sabina Theijs