➤ module basis en oriëntatie

Deze module is bedoeld voor de beginnende fotograaf met enige ervaring - en met het gevoel dat het nog beter kan. Je leert dat de camera ook in de manueel stand nog veel controle heeft over het beeld en wat je kan doen om de regie meer in eigen hand te nemen. Daardoor worden jouw foto's beter, niet alleen technisch, maar ze worden ook persoonlijker: je ontdekt stap voor stap jouw eigen visuele handschrift. 

De cursus gaat dieper in op technische keuzes en hoe ze gebruikt kunnen worden om een boodschap over te brengen op anderen. Met andere woorden: in deze lessen leer je niet alleen de fototechniek beter kennen, maar ook met andere ogen te kijken naar jouw eigen en andermans foto’s, door te praten over zowel de technische als de inhoudelijke aspecten van foto’s.

Naar aanleiding van de theorie wordt zelfstandig gewerkt aan praktische opdrachten. De resultaten vormen de basis voor gesprekken over foto's: over het kijken naar beeld en hoe technische keuzes de betekenis en interpretatie van het beeld beïnvloeden. Doordat we werken met kleine groepen is er veel ruimte tijdens de lessen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. 

Benodigd: een digitale camera (compactcamera, spiegelreflex of mirrorless). Daarnaast is kennis van de eigen camera vereist; je weet wat diafragma, sluitertijd en lichtgevoeligheid is en past die kennis toe tijdens het fotograferen.

Lesduur: 10 lessen van 2 à 2,5 uur
Dagdeel: vrijdag 12.30-14.30 uur
Start: september 2022
Aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Kosten: € 595,- incl. btw

NB: Deze module is de eerste van zes modules die onze tweejarige fotografie-opleiding vormen. Na module 1 beslis je of je de opleiding wil vervolgen.

© Renze Dijkema
© Renze Dijkema